5 vinkkiä IT-osaston ulkoistamiseen

IT-osastoa voidaan pitää organisaatiosi selkärankana. Pieninkin toimintahäiriö voi pysäyttää päivittäisen toimintasi kokonaan. Sen sijaan, että kuluttaisit omaisuuksia oman IT-osaston ylläpitämiseen, sinun tulee ulkoistaa tämä toiminto. Näin voit olla varma laadukkaasta palvelusta ilman, että sinun tarvitsee huolehtia siitä. Tässä on 5 vinkkiä IT-osastosi ulkoistamiseen:

Palkkaa oikea IT-yritys
Olemme jo puhuneet IT-osaston tärkeydestä. Jos aiot luottaa johonkin, jolla on niin tärkeä tehtävä, hänen on parempi olla luottamuksen arvoinen. Tarkista muutama IT-yritys ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Koska heillä on pääsy arkaluonteisiin tietoihin, on välttämätöntä, että voit luottaa heihin täysin. Salassapitosopimus IT-yhtiön kanssa auttaa rakentamaan tällaista luottamusta. Se saattaa saada sinut näyttämään vainoharhaiselta, mutta ainakin kiinnostuksesi ovat turvassa.

Varmista, että kaikki tarpeesi täyttyvät
Kun palkkaat IT-yrityksen, sinun on varmistettava, että se pystyy pitämään lupauksensa. Sinun tehtäväsi on tehdä tarpeesi selväksi, jotta sinulta ei aiheudu väärinkäytöksiä. Kerro IT-konsultille, mitä odotat hänen yritykseltään ja katso, pystyvätkö he siihen velvoittamaan. Tämä voi sisältää säännöllistä verkon ylläpitoa, välitöntä apua järjestelmävian sattuessa ja säännöllisiä päivityksiä. Sopimuksesi tulee sisältää nämä vaatimukset, jotta se on virallinen.

Ota Kustannus huomioon
Kustannukset ovat tärkeä tekijä ulkoistamisessa. Yksi tärkeimmistä syistä liiketoimintatoimintojen ulkoistamiseen on kustannusten alentaminen, joten sen pitäisi olla prioriteettilistallasi. Jos muutto ei vähennä kokonaiskulujasi edes vähän, sinun tulee harkita sitä uudelleen. Ei ole mitään järkeä siirtää IT-osastoa organisaation ulkopuolelle ja maksaa samalla enemmän. Hyvä yrittäjä ei toimi näin.

Käytä tätä mahdollisuutta päivittää
Koska olet jo uudistamassa IT-osastoasi, tämä olisi loistava tilaisuus päivittää. Investoi uusiin teknologioihin, kuten pilvilaskentaan ja VoIP:hen, jos sinulla ei vielä ole niitä. Se lisää rakenneuudistuksen kustannuksia, mutta se on sen arvoista pitkällä aikavälillä. Jos et tee sitä nyt, et todennäköisesti tee sitä koskaan. Nämä uudet teknologiat helpottavat päivittäistä toimintaa ja lisäävät näin tuottavuutta.

Tarkista päätöksesi
Se, että olet tehnyt päätöksen, ei tarkoita, että sinun täytyy pitää siitä kiinni. Jos et parin kuukauden jälkeen koe, että uusi rakenne hyödyttää sinua, voit aina palata vanhoihin tapoihin. Sinun on tarkistettava päätöstäsi muutaman kuukauden välein nähdäksesi, onko siitä hyötyä yrityksellesi. Jos muutos osoittautuu hedelmättömäksi, olisi typerää pitäytyä siinä ja menettää edelleen rahaa.
Ulkoistaminen on tärkeä päätös, eikä sitä pidä ottaa kevyesti. Ota aikaa ja keskustele luotettavien ihmisten kanssa nähdäksesi, onko se oikea päätös.

IT-osastoa voidaan pitää organisaatiosi selkärankana. Pieninkin toimintahäiriö voi pysäyttää päivittäisen toimintasi kokonaan. Sen sijaan, että kuluttaisit omaisuuksia oman IT-osaston ylläpitämiseen, sinun tulee ulkoistaa tämä toiminto. Näin voit olla varma laadukkaasta palvelusta ilman, että sinun tarvitsee huolehtia siitä. Tässä on 5 vinkkiä IT-osastosi ulkoistamiseen: Palkkaa oikea IT-yritys Olemme jo puhuneet IT-osaston tärkeydestä. Jos aiot luottaa johonkin,…